Historien är död! Länge leve historien.

Inför veckan avsnitt har Jonas och Max läst Francis Fukuyamas text ”The end of history”. Texten skrivs mellan åren 1988 och 1992 under en tid då gamla sanningar dog och nya föddes. Fukuyama har tidvis varit i hetluften, både som hyllad och kritiserad tänkare. Han intresserar sig i texten vi läst för kampen mellan stora idéer och ideologier. I avsnittet frågar vi oss hur hans tankar står sig 30 år senare?

Klicka här för att lyssna på avsnittet

Från vänster: Alexandre Kojève ryskfödd filosof och byråkrat verksam i Frankrike under mitten av 1900-talet, Friedrich Hegel tysk filosof verksam under 1800-talets början och Francis Fukuyama amerikansk författare och statsvetare som fortfarande är aktiv.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *